Pelletkachels voor centrale verwarming

Met de Thermo pelletkachels van Piazzetta kunt u alle warmte krijgen die u wilt. Deze praktische en efficiënte kachels vormen de perfecte combinatie van comfort, sfeer en besparing. De speciale warmtewisselaars van staal geven de warmte af aan het water van de verwarmingsinstallatie in uw woning en verzekeren u op die manier van de ideale omstandigheden voor uw welzijn.

Het gamma pelletboilerhaarden MP TH is een perfect voorbeeld van de expertise en het continu technologisch onderzoek van Gruppo Piazzetta. Ze onderscheiden zich met hun robuustheid, vlambeeld en het hoge rendement dat wordt bereikt door de nieuwe warmtewisselaar. Bovendien is de warmtewisselaar in deze inbouwmodellen gemakkelijk te reinigen door een speciaal en innovatief mechanisme.

Functionaliteit en veelzijdigheid

De Thermo pelletkachels van Piazzetta kunnen op allerlei soorten installaties aangesloten worden: conventionele verwarming, vloerverwarming of in combinatie met een zonne-energiesysteem.


aluker brandkamerHoogwaardige materialen: Staal en Aluker® brandkamer

Thermische efficiëntie is verzekerd dankzij de zware constructie van de brandkamer die is ontworpen met materialen voor optimale warmte-uitwisseling en van hoge duurzaamheid. Het toepassen van het door Piazzetta gepatenteerde Aluker ® zorgt voor een gelijkmatige watertemperatuur in de ketel. De gietijzeren deur is altijd gegarandeerd perfect gesloten, waardoor wordt voorkomen dat lucht in de brandkamer komt en de efficiëntie reduceert.


ketel-en-brandpotKetel en brandpot: Materialen van hoge kwaliteit en detaillering

Alle onderdelen van de kachel bestaan uit zorgvuldig geselecteerde materialen en onderscheiden zich door de nauwkeurige vormgeving van zelfs de kleinste details. De ketel is volledig geïsoleerd voor een nog betere efficiëntie. Hoogwaardige materialen worden overal gebruikt om corrosie te voorkomen. De verbrandingspot is gemaakt van roestvrij staal of gietijzer, en de vorm, positie en grootte van de luchtgaten zorgen voor een perfecte verbranding en een lange levensduur. 


brandpot met sleuvenBrandpot met sleuven voor een perfecte verbranding en mooi vlambeeld

Het ontwerp van de brandpot zorgt voor een perfecte toevoer van primaire lucht en zeer efficiënte verbranding. Bovendien ontstaat door dit type brandpot een prachtig vlambeeld.


circulatiepomp pelletkachelCirculatiepomp als standaarduitrusting voor onovertroffen compatibiliteit en hoge efficiëntie

De circulatiepomp in de thermokachels verzekeren onovertroffen flexibiliteit bij de installatie. De pomp kan worden gekalibreerd naar de vereisten van het verwamingssysteem. De elektronisch geregelde versie op sommige modellen regelt de waterlevering aan het verwarmingssysteem ten opzichte van de keteltemperatuur, waardoor condensatie wordt voorkomen. Bovendien, wanneer de kachel is uitgeschakeld,
draait de circulatiepomp een keer per week een minuut om verstoppingen te voorkomen.
Het lage energieverbruik van de pomp voldoet nu al aan de nieuwe normen die worden
ingevoerd in 2015.


veligheidsklepVeiligheidsklep voor uw gemoedsrust

De geïntegreerde veiligheidsklep, in combinatie met de manometer, zorgen voor een zorgeloze werking.


expansievat pelletkachelExpansievat als standaarduitrusting

Het standaard ingebouwde expansievat maakt het apparaat gemakkelijk te installeren in elk verwarmingssysteem.


standaard-componentenStandaard alle noodzakelijke componenten

Thermo pelletkachels van Piazzetta onderscheiden zich door hun volledig complete standaarduitrusting. Ze zijn uitgerust met alle elementen die nodig zijn voor integratie in een bestaand verwarmingssysteem. Allemaal met Piazzetta kwaliteitsgarantie.


dubbele-werkingsmodusDubbele werkingsmodus

De kachel kan zowel in de handmatige als in de automatische modus functioneren. In het eerste geval wordt het vermogensniveau en de gewenste watertemperatuur rechtstreeks ingesteld. In de automatische modus zal, als de watertemperatuur ingesteld wordt, de elektronica het vermogensniveau beheren.


moederbord pelletkachelContinue controle

De werking van Piazzetta pelletkachels wordt voortdurend gecontroleerd door de elektronische kaart, zodat u altijd gerust kan zijn dat de kachel optimaal functioneert. Een eventuele storing wordt gemeld met duidelijke berichten op het display van de afstandsbediening.


pellet-niveausensorPelletniveausensor

Een sensor die in het reservoir geplaatst is, maakt het mogelijk om de hoeveelheid pellets constant te controleren en op het display van de afstandsbediening te signaleren wanneer het niveau op het minimum is.

 


multifunctioneel-displayMultifunctioneel display met klokthermostaat

Digitale controle van de ontsteking, het uitschakelen, het instellen van de watertemperatuur en het programmeren van de klokthermostaat.


multifunctioneel afstandsbediening pelletkachelMultifunctioneel afstandsbediening

Sommige modellen zijn voorzien van een afstandbediening in plaats van een display. Met de afstandsbediening kunt u de kachel volledig aansturen. De afstandsbediening fungeert tevens als klokthermostaat en heeft programmeeropties voor dag, week, en weekend.


eco functieEco-functie

Het krachtniveau en de sterkte van de vlam variëren automatisch na gelang de warmtevraag, waardoor het verbruik van brandstof wordt geoptimaliseerd.


Energie besparen PiazzettaEnergy saving

Met de Energy Saving functie werkt de kachel als de ingestelde omgevingstemperatuur bereikt is op het minimum en gaat daarna uit als de temperatuur nog meer stijgt. De kachel wordt automatisch opnieuw gestart als de temperatuur daalt en er weer warmtevraag is.

 


frost-functieFrost-functie

De frost functie start automatisch de circulatiepomp wanneer de keteltemperatuur lager is dan 6 graden, zodat mogelijke vorstschade aan het toestel en het CV-circuit wordt voorkomen.

 


rolling-topRolling top

Het bovenblad van majolica zonder metalen delen in het zicht is op geleiders gemonteerd, iets nieuws waar sommige modellen mee verfraaid zijn en waardoor de pellets makkelijker bijgevuld kunnen worden.


makkelijk onderhoudMaximaal onderhoudsgemak

Het cyclische reinigingssysteem van de brandkorf tijdens de werking optimaliseert de verbranding en het rendement. Het routineonderhoud dat bij een koude kachel uitgevoerd moet worden is op die manier makkelijker en handiger.


veiligheidVeiligheid

De veiligheid wordt permanent bewaakt door de elektronica en diverse sensoren in de kachel. De aanvoer van pellets stopt (dus stoppen verbranding) onmiddellijk wanneer bepaalde instellingen worden geschonden. Indien de stroom kort onderbroken wordt, zal de kachel na het doven vanzelf weer starten.

 


schoon glas pelletkachelGeventileerd keramisch glas

Over het keramische glas, dat bestand is tegen 750°C, stroomt constant lucht wat bijdraagt aan het schoonhouden van het glas. De deur met ruime afmetingen biedt altijd een aangenaam en ontspannend zicht op het vuur.

 


ontstekingstestOntstekingstest

Elke kachel wordt voordat hij op de markt wordt gebracht onderworpen aan een strenge controletest waarbij de ontsteking en de werking van de kachel wordt gesimuleerd. Kwaliteit komt voor Piazzetta op de eerste plaats.

 

 

Kenmerken kunnen variëren per model